Japońska tradycja, dedykowane buliony,
alkaliczny makaron.

U nas spróbujecie ramenu
przygotowywanego wedle
tradycyjnych japońskich receptur.

Ramen People to naprawdę
wyjątkowe miejsce na
ramenowej mapie Polski.

Nie korzystamy z gotowych baz oraz półśrodków

Każda miska, którą u nas dostaniecie, jest inna – pełna różnorodnych smaków, bogata w dodatki oraz po prostu wyjątkowa.

Szczególną uwagę przykładamy do tego, aby wszystko, co podajemy było jak najbardziej zgodne z oryginalnym japońskim stylem. Dlatego wiele wyrobów importujemy z Azji, ale korzystamy też z sezonowych lokalnych produktów od najlepszych dostawców. Właśnie dlatego nasza karta zmienia się kilka razy w roku. To, co znajdziecie w miskach jest przemyślane do najmniejszego szczegółu - dodatki są dobrane odpowiednio do klarowności i stylu bulionu (np. regionu Japonii

Od pierwszych dni przyświeca nam jeszcze jeden cel - pragniemy edukować i propagować kulturę ramenu w Polsce. Ramen budowany zgodnie z japońską sztuką, musi składać się z pięciu podstawowych składowych. Aby uzyskać wielopoziomowy smak i wydobyć uzależniającą ilość umami, wszystko musi być na swoim miejscu.

Ramen budowany zgodnie z japońską sztuką, musi składać się z pięciu podstawowych składowych. Aby uzyskać wielopoziomowy smak i wydobyć uzależniającą ilość umami, wszystko musi być na swoim miejscu.

as_s3_p1

Wywar

w naszym menu znajdziecie dwa:
KOTTERI – z założenia kolagenowy i treściwy, nazywany potocznie mlecznym,
ze względu na swój kolor oraz konsystencję.
ASSARI – wywar o wiele lżejszy i klarowny.

as_s3_p1

Topping

Jest ściśle związany z prefekturą, z której pochodzi dany styl ramenu oraz z klarownością
bulionu. Każdy dodatek wieńczący nasze rameny jest przemyślany tak, aby idealnie współgrał z
pozostałymi elementami w misce.

as_s3_p1

Wegańskie

Dużą część naszego menu zajmują pozycje wegańskie,
które również zmieniają się wraz z sezonową dostępnością produktów.

Wywar

w naszym menu znajdziecie dwa: KOTTERI – z założenia kolagenowy i treściwy, nazywany potocznie mlecznym, ze względu na swój kolor oraz konsystencję. ASSARI – wywar o wiele lżejszy i klarowny.

Topping

Jest ściśle związany z prefekturą, z której pochodzi dany styl ramenu oraz z klarownością bulionu. Każdy dodatek wieńczący nasze rameny jest przemyślany tak, aby idealnie współgrał z pozostałymi elementami w misce.

Wegańskie

Dużą część naszego menu zajmują pozycje wegańskie, które również zmieniają się wraz z sezonową dostępnością produktów.

Do roślinnych bulionów najczęściej wykorzystujemy
kombu, różne gatunki azjatyckich grzybów oraz soję
w każdej postaci.​

Nasze lokale

Nadwiślańska 5/L1

30-527 Kraków

882 020 402

Karmelicka 22

31-128 Kraków

538 474 451

© Ramen People